Picture in Picture Fly-off.

Om aan te geven waar we met vakantie waren en waar de film over gaat, kunnen we het effect NewBleu Essentials II goed gebruiken.

Allereerst maak ik met Google Earth een afbeelding van de aardbol waar we waren en sleep die op de tijdlijn en maak die zolang als je nodig denkt te hebben.

Daarna sleep ik een videoclip daarboven, die is veel te lang maar we knippen de video precies op die plaats waar de aardbolfoto eindigt.

Klik rechts in het eerste stuk en selecteer in het uitrolmenu effect editor openen.

De editor start en we gaan naar tabblad effecten/add-ons/newbleu essentials II.

En selecteren dan picture in picture.

Ik zet alle waardes bij Rand, Schaduw en Weerspiegeling op 0, en stel X draaien en Y draaien zo in dat ik een schuin liggende afbeelding heb op een willekeurige plaats.

Ik stel het formaat zo klein mogelijk in maar moet nog we de afbeelding kunnen zien, en centreren X en Y stel ik in zodat de afbeelding begint in Sicilië, zie voorbeeld.

We zorgen dat de scrubber op 1/4 van de tijdlijn staat.

En zetten dan de knop keyframing aan.

Ik plaats de scrubber nu op 1/2 van de tijdlijn en verander de waardes formaat, centreren X en Y zodat de afbeelding rechts boven in de hoek staat en de afbeelding dus ook groter geworden is.

Plaats de scrubber nu achteraan op de tijdlijn, en stel de waardes Centreren X en Y op 50, formaat op 100 en draaien X en Y op 0.

We hebben nu weer een volledig beeld en de video gaat nu op normale manier verder.

Ik plaatste vooraan nog een tekst en waarna mijn tijdlijn er nu zo uit.