Knippen in een bestaande film voor video en foto's.

Deel 1 foto’s

Onze film met foto’s was helemaal af dus alles uit de computer gegooid en toen moest er een foto toch tussen uit omdat de film getoond werd op plaatsen waar sommigen foto’s niet zo geschikt waren om te tonen.

Maar de achtergrond muziek staat vast en om daar in te knippen knip je ook een fragment uit de muziek en dat is niet de bedoeling.

We beginnen onze dvd in te laden in Studio hoe je dat doet staat in de les DVD’s importeren in Studio.

Studio importeert de film zonder de menu’s die moet je weer opnieuw maken.

Nu staat onze film op de tijdlijn en gaan we de foto opzoeken die we willen verwijderen.

 We kunnen met de pijltjes rechtsboven in de screen het beeld 1 beeldje verder of terug zetten zodat we de exacte plaats kunnen opzoeken.

We knippen hier de film.

  

En zoeken nu het eind van de foto op en knippen weer de film.

We zetten nu het geluid spoor op slot.

Nu zorgen we dat de foto die verwijderd word actief is en klikken met de rechter muis knop in de actieve foto, en onderstaand uitrol menu verschijnt waar we de instelling verwijderen (gat sluiten) aan klikken.

Door deze methode te gebruiken lopen we niet het risico dat we zelf de scène niet goed aansluiten en daardoor straks het renderen niet wil.

De film schuift nu in elkaar en het geluidspoor blijft bestaan en je kunt aan de stippellijntjes zien waar de tweede knip geweest is.

Nu gaan halen we het geluidspoor weer van slot af en gaan naar het eind van de film waar het geluidspoor nu te lang is.

We knippen het geluid bij de laatste scène en deleten het laatste stukje.

Nu het geluid aan het eind nog even trimmen en de film is ingekort.

Nu is er weer een gat ontstaan tussen de eerste film en de tweede film als we die ook op de tijdlijn hebben staan en die moeten we met de hand in elkaar schuiven.

Maak de tweede film actief en sleep het naar het eind van de eerst film.

Mocht je meer films achter de tweede film hebben staan dan doe je daar hetzelfde mee.

Nu kun je dus de Menu’s weer maken en de film opnieuw renderen en branden.

Als er na de veranderde foto een stukje video film staat gaat deze methode niet goed want dan verschuift het video film geluid naar de verkeerde plaatsen.

In dat geval geeft de onderstaande methode een oplossing.

 

De volgende methode is het gat weer opvullen met een foto/film.

 

Deel 2 video/foto’s

Soms is het handiger om het stuk wat je verwijderen wil, weer op te vullen met een andere foto of scène omdat anders je video geluid na de knip verkeerd komt te staan.

We zoeken weer onze foto/film op die we verwijderen willen en knippen hier de film.

  

En zoeken nu het eind van de foto/film op en knippen weer de film.

We zetten het geluid spoor nu niet op slot.

Nu zorgen we dat de foto/film die verwijderd word actief is en klikken met de rechter muis knop in de actieve foto/film en onderstaand uitrol menu verschijnt waar we nu de instelling verwijderen (gat laten staan) aan klikken.

En we krijgen dit beeld te zien.

Nu kunnen we de foto/film opzoeken die we daar neer willen zetten en slepen die in het ontstane gat Studio bepaald zelf de lengte van de foto/film en knipt automatisch de scène af.

Ik zette er weer een paar overgangen opnieuw in en mijn film was weer zoals ik het wilde hebben nu alleen nog even renderen en branden.

Het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat je deze methodes van Gat sluiten of Gat laten staan ook tijdens het bewerken van een film kunt gebruiken.