DVD Menu's in Studio 14 en 15 werken niet.

Sommige mensen die Studio 14 of 15 hebben geïnstalleerd lopen tegen het probleem aan dat de menu's in Studio 14 of 15 wel op de computer werken maar niet op een DVD speler.

 Pinaccle heeft tot nu toe nog geen patch uitgebracht waar dit probleem wordt opgelost, maar we kunnen zolang even een truc uithalen om de menu's toch te kunnen gebruiken.

Op het Pinnacle forum las ik de volgende oplossing door het besturing bestand waarmee gebrand wordt te wisselen met een vorige versie bv Studio 11 of 12 waarvan ik deze uitleg maakte.

Ik heb de programma's op de C-schijf staan dus daar verwijs ik naar maar als je op een andere partitie geïnstalleerd hebt vul je die schijf letter in.

Als Studio 11 of 12 op je computer geïnstalleerd zijn kunnen we dit bestand daar opzoeken, heb je dit niet dan kun je het bestand PCLE.DiscAPI.rar Hier downloaden.

Het rar bestand moeten we uitpakken, en sla het uitgepakte bestand op in een tijdelijke map.

We zoeken nu de dvd driver op en gaan naar C:\Program Files\Pinnacle\Studio 12\Programs waar we de map PCLI.DiscAPI zien staan.

Selecteer en kopieer de map PCLI.DiscAPI en sluit het scherm. 

Nu zoeken we dezelfde map op in Studio 14 dus ga naar C:\Program Files\Pinnacle\Studio 14 (of 15) \Programs en klik rechts op de map PCLI.DiscAPI en in het uitrolmenu selecteren we naam wijzigen.

En typen achter de naam  PCLI.DiscAPI de tekst -old, zie onderstaand voorbeeld.

Nu plakken we hier het bestand van Studio 11 of 12, en hebben we dus 2 dezelfde mappen alleen heeft de originele map de toevoeging -old gekregen en wordt daardoor niet meer door Studio gebruikt.

We sluiten het scherm en starten Studio 14 of 15 op.

Maak een kort proef filmpje en maak een menu met minstens 2 hoofdstukken.

Brand nu een DVD van deze proef en test hem in je DVD speler in de huiskamer.